Jom Balik Kampung!!

9 pengomen
Salam Jumaat di bulan Ramadhan,

Minta tolong jasa baik kawan2 semua tolong undi komik nie yea...
Undian daily tau..
semoga tuhan limpahi rahmat ke atas korang yg tolong undi di bulan ramadhan nie...amin...




 1/ Klik LIKE PAGE


2/ Then KLIK "UNDI" link nie


terima kasih kepada sesiapa yang ikhlas mengundi...amin..


Sesiapa yang berminat nak tempah kerepek boleh tempah lg..




tempahan kerepek hari raya
klau berkenan klik2 la yea..

it 2 TODAY!!!

7 pengomen


"sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa, membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu, sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa,memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa,apa kau mengerti ku sedih sendiri,tanpa ada kamu ku merasa sepi,telah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu setengah hati mencinta, ku sakit karenamu.......Happy BirthDay 2nd AfHam Syahmi Bt Afzam Muzafar....sesungguhnya Mommy akan menyayangi mu smpai akhir nnt....i will do my besT fo u my Little HeRo...be a Good Boy..mommy senTiasa mendoakan yg terBaik untuk amie...

 amie dah pandai nayanyi lagu beday to u skrng.....ckp mmg dah mcm2 la...suke dgr bl amie panggil..

 "mommy ohh mommy" ape tu???wat pe tu??
"masak syg"
"ohh asyak"ok..


comel kan...


p/s : walaupon bnyk giler n3 lain yang aku x update lg..n3 hari raya yg mcm2...ttp aku ttp gagahkan jgk wat n3 nie utk anakanda tercinta

p/s : mmg lg dulu janji ngan amie nak wat beday die thn nie...tp,mayb lambt skit la..xpe yea syg...blom ade kexempatan lagi...mommy xnak jadi mak pembohong plak kan...i will do my best k wa,laupon mmg mencabar dan dugaan sgt2..mlm nie kt wat kite2 yea..

p/s : mommy ttp sayang anak2 mommy...sntiasa mengingati kalian walau di mana mommy berada...









klau berkenan klik2 la yea..

Tempahan Kerepek Raya Di Buka

16 pengomen
 Jejari Ubi

 Perasa Kari
 Perasa Ubi Masin Kuning
 Perasa Kari
 Perasa BBQ
Perasa Tomato





Sesiapa yg berminat nak order kerepek2 utk hari raya blehla contact.Ade 3 perasa.
Perasa KARI,BBQ n TOMATO.
Jejari Ubi
Kerepek nie sedap okey.
Penghantaran sekitar Klang,Shah Alam,Subang,Puchong,Putrajaya dan Melaka.(Coz self delivery)
Nak pos takut hancur plak nnt kan..
Sebarang pertanyaan boleh tanye k..

 Harga : 

1kg = RM10
1/2 kg = RM6




p/s : Sambil beli n mkn kerepek boleh kite gather2kan kawan2...xpenah lg jmp blogger... 
moga dipermudahkan segalanya....amin





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. 
http://amienanacollections.blogspot.com/ 
klau berkenan klik2 la yea..

"Selamat Hari Lahir di Ramadhan ke-11"

5 pengomen
Salam Ramadhan semua,
agak lame aku menyepikan diri dari update blog nie kan..tapi,aku ttp ade BW ke blog2 korang..cm x comment je..
mood down skit bulan pose nie..cume rajin membaca je..
N3 nie pon khas di buat sempena birthday HB aku yg ke..tet...
Sebenarnye beday cayang aku tu semalam..tp,smlm aku ct kan..(kat umah mmg jarang on9)..so ptng nie la sempat nak buat sedikit n3..

To my Beloved Hubby,

Selamat Hari Lahir..
Moga Sayang di cucuri rahmat dan limpah kurnia dari yang maha Esa,
Moga dengan bertambahnya usia ini,dapat lebih mematangkan kehidupan dan dapat menempuh dugaan dan liku2 dengan penuh ketabahan dan kesabaran,
Sesungguhnye umat2 yang di uji adalah umat2 yang disayangi,
Tiada apa yang dapat kami berikan hanya kasih sayang dari kami,
Moga dimurahkan rezeki dan di panjangkan umur..

Amin..amin...

Dpt wat surprise kek je ms HB balik terawih..
nnt aku cite story mory skit k..





p/s : blom sempat bg ape2 present pon lg..




tempahan kerepek hari raya
http://blog-mizz-siha.blogspot.com/2011/07/tempahan-kerepek-raya-di-buka.html klau berkenan klik2 la yea..

Salam Ramadhan

5 pengomen
 


Salam Ramadhan utk semua umat2 islam..Semoga kita lebih diberkati di bulan yg lebih mulia ini...


 Alhamdulillah,1st sahur hari ni menu ayam goreng kunyit n sawi air....amin..




p/s : tempahan kerepek masih lagi dibuka..sedap ngap2 kerepek di hari raya...tgk tv pon leh ngap2...
       KEREPEK SEDAP




new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2..
http://amienanacollections.blogspot.com/
klau berkenan klik2 la yea..

Meraih Undi Please!!!

6 pengomen

Kepada kawan2 yang minta tolong jasa baik vote yea..
Boleh vote hari2...berkali2 pon boleh...banyak2 pon boleh..hehe
vote banyak2 yea..hehehe
jasa baik uolls akan dikenang..


tolong vote yea :

1/ Klik LIKE page


2/ then pi


search photo : SIHA SIEHA

tq..tq








p/s : sticky mode meraih undi...jasa baik kawan amat2 dihargai..terima kasih..tq..tq..





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/

klau berkenan klik2 la yea..

F&N Double Ooomph!!

11 pengomen

 N3 nie sticky note sehingga 31 July 2011.Aku join contest F&N Double Ooomph!!Nak naik kan jet tu tinggi lagi..lagi banyak uolls click, lagi tinggi la jet aku..hehe.Lagi jauh la aku pergi..
Mohon jasa baik kawan2 tolong
click  http://fnndoubleooomph.com.my/home.php?fnnid=594188147

Tq pada yg sudi click..




new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/
klau berkenan klik2 la yea..

Rintihan kecil Seorang "Ibu"

8 pengomen
Salam,

Xtau la sejak kebelakangan nie aku mcm kekangan idea nak menulis.Mayb keletihan yg melanda kot...Hai,nasib la ko blog,sunyi sepi tuk xtau berape ketika...(abaikan ayat aku yg tonggang langgang tu).Padahal aku tau bnyk je story yg aku blom story mory lg.Part abg aku kawen pon xhbs lg.hehehe..
Mmg sejak 2 menjak nie,mlm aku letih skit la..letak je kpala mesti mimpi terus...

Smpaikan mlm kelmarin nana blh jatuh katil kul 2pg.Gara-gara mak die yg tido mat*...huhuhu..
Nak di jadikan cerita,mlm tu aku tido awal.Nenenkan nana,ngan aku tido skali.Pastu tersedar,suh tipah tukarkan nana bj tido.Dalam kul 1am cam tu,tipah ketuk pintu,kate nana nak susu.Aku pon suh tipah letak nana sebelah aku.Ntah mcmana aku bleh terlupe yg tu tepi katil n terlupe letak bantal hadang tepi...Ya..Allah..
Lps tipah letak nana,aku pon terus la nenen nana xsmpai 5minit trs terlelap blik...
Tetiba aku terdengar bedebuk benda jatuh..pastu terdengar nana nangis...tgk2...YA ALLAH!!!!ANAK AKU!!!!aku menjerit...ANAK AKU!!!rase nak menangis mase tu...mmg rase bodoh la diri mase tu...mcmana aku bleh lupe nana kat tepi...!!!CARELESS nye diri nie...HB pon trs melompat katil menjerit YA ALLAH!!!terus bukak pintu n lampu bilik...aku terus amik n peluk nana...pujuk2,cium2,dukung...tenangkan nana....
Mmg klau di ingtkan blik,mmg nak nangis je...dok taip nie pon dok tahan air mata jgn bg kuar...(kang bos aku pelik la tgk tetiba aku nangis)hehehe...

Sedih la klau di pikirkan blik,mmg dr amie dl,klau letak budak2 nie atas katil mmg aku akan jaga btl2...mmg akan kepung btl supaya selamat...yg kali nie ntah mcmana la...
Sian dik nana,abg amie xpenah jatuh katil...
Maafkan mommy yea syg..bkn mommy sengaja nak biarkan nana jatuh mcm tu dlm usia sebegini.

Alhamdulillah,nana xde ape2....syukur sgt2..syukur pada mu Ya Allah..
Mmg smpai ke hari ini aku rase bersalah kat nana...maafkan mommy syg..mommy akan pastikan xkan terjadi lg perkara sebegini...


 My little angle



Ya Allah..kau ampunilah dosa2 ku..syukur ke atas nikmat dan rezeki kurniaan mu..



p/s : dah start edarkan sample kerepek2 utk di jual.Sesiapa yg berminat nak order kerepek2 utk hari raya blehla contact aku.Ade 3 perasa.Perasa KARI,BBQ n TOMATO.Kerepek nie sedap okey.
Penjualan sekitar Klang,Shah Alam,Subang,Puchong,Putrajaya dan Melaka.(Coz self delivery)
p/s : Sambil beli n mkn kerepek boleh kite gather2 kan kawan2...xpenah lg jmp blogger.











klau berkenan klik2 la yea..

Stacy-Kisah Dongeng

6 pengomen
Suke plak dengar lagu nie lately nie...
Bg aku lagu yg simple tp,maksud yg menarik...






uolls penah dgr x lagu nie..






p/s : smpt BW skit2 je...tu pon bace je,xtinggal komen pon...
terima kasih pada yang sudi singgah cni.



new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. 
http://amienanacollections.blogspot.com/ 
klau berkenan klik2 la yea..

Wordless Wednesday - Di Suatu Petang

6 pengomen





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ klau berkenan klik2 la yea..

Tak Suka

7 pengomen
Baru balik dari bercuti2...tu yang lemau je nak wat n3 nie...
Cuti2 mmg best,tapi xsuka bila benda nie datang..mmg rase runsing sgt...
Mmg bengang je rase..cepat la nyah ko dari aku cepat2..








Balik dari cuti2 dapat nie plak..lengkap..FLU,BATUK..mcm nak DEMAM pon ade...adoh..
Cepat le ko pergi..
Sesungguhnye sakit itu dapat menghapuskan dosa2 kecil..
Yang baik itu datang dari yang Esa,yg buruk itu datang dari kita sendiri...


p/s : upadate cite cuti2 nnt yea..
      nnt kite BW yea..slow BW...mesti BW punye..
terima kasih sudi singgah n baca di sini






new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. 
http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

Tapau Semalam

8 pengomen



Nmpk x pic ape tu??hehehe..
ujan2 nie tgh lapo,nmpk bekas luar je pon rase nak mkn dah..hahaha
Semlm blik keje trs drive thru p tapau 4 double cheese.Guna coupon buy 1 free 1 la...Aku beli 2 dpt la 4..blik trs ngap sorang satu ngan HB..satu lg tuk tipah n satu lg utk amie.Tp,amie mst la mkn separuh je..separuh lg aku la jgk yg ngap..hahaha..

Ofis mate aku pon p redeem slm coupon nie.




p/s : HB mmg peminat double cheese,tu yg print n p redeem kat drive thru smlm.Smlm pon last day.Puashati dpt 4 bijik. 


mntk tolong vote kwn2...
hari2 vote pon boleh..


1/klik LIKE page
http://www.facebook.com/MyWrangler?ref=ts

2/then klik
search photo: SIHA SIEHA

tq





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. 
http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

Rindu....!!!!

12 pengomen

Hai anty2...rindu ngan Amie n Nana x???hehehe..
Mommy kite bz btl skrng nie...4 hari cuti,ari nie msk ofis dah tentu keje pon berlambak menanti kan..tu yg mood die ke laut je tu..
Mood ke laut tgk je la buah2 hati mommy nie...sure dtg mood punye..

 Nape jilat tgn abg tu??
Mommy : Nana nak p mn tu??
Nana : Mommy lmbt la snap..
Br le sekeping jadi...
bleh la nie..


p/s : bkn sng nak snap pic anak kecik nie...
Mood tuan tanah ke laut sekejap..keje berlambak2 nie..cuti lame sgt..dah nak ptg br dpt wat n3..BW pon skjp je td..nnt dah free tuan tanah BW ok..

Terima Kasih pada yg sudi membaca.





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 
klau berkenan klik2 la yea..

BumbleBee vs Nana

16 pengomen


Nak tau sape lebih kuat???
Biar la gambar yang menceritakan segalanya....tiada kata yang dapat diungkapkan...
Kita saksikan kan je la..














 Hai..i'm Afrina
 Kite tgk sape lebih kuat..
tp,kt lawan2 manja je la k..coz bumblebee gud kan
Wah..dgn penuh semangat dan bersungguh2 bergusti ya..
smpai berpeluh2
 Akhirnye bumblebee tewas dlm tgn nana.Gusti2 syg namanye...
Bukan gusti betul2 tau..coz bumblebee baik syg..
Senyum dlm kepuasan..hehehe








Nie gara2 p tgk







 Transformers Dark of the Moon
Nie 2nd time bawak amie n nana p tgk wayang.Nie p tgk hari rabu minggu lepas.Tiket 8.30mlm.
Best la cite nie.Mmg x rugi la tgk cite nie..






p/s :suke tgk perkembangan Nana skrng.Tp,kesian kadang2 kat Nana bl abg Amie sll nak kacau adik die...sabo je la..hehe





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

Exclusive Fully Breast Feeding Done!! 6 Months

14 pengomen
Diam x diam hari nie genap nana 6 bulan. Dah semakin membesar gegirl mommy. Lps nie dah boleh mamam yea syg. Secara x langsungnye,bermula la mencari idea kembali untuk resepi baby.Harus selak buku resepi for baby mase beli time amie baby dl.
Mlm td beli epal kat pasar mlm,blik umah HB ckp, "mie,epal nie blh buat puri epal tuk adik" .
Abah pon tau gak yea..gud..gud..coz die pon penah selak2 bace buku tu..hehehe
Alhamdulillah,Nana exclusive fully BF...dan sihat membesar bagaikan juara..Mommy tau adik sorang yg kuat dan bijak.
Walaupon kadang2 mommy xdpt nak pegang adik lame bila tahap kecemburuan abg amie terlebih,tp bile tido mommy ttp peluk adik kan...kadang,bl time adik tgh nenen,abg amie pon nak nenen jgk.Klau nak nenen botol xpe,nie nak nenen adik punye susu.(nenen tek)Ade ke die suh adik die tepi2,bl adik tgh nenen..sabo je le..
Adik nie nmpk manja ngan abah tau,gegirl sll manja ngan abah la kan.Abg amie manja ngan mommy plak.Tp,ape pon mommy ttp syang gegirl mommy jgk.
Dua2 anak mommy.mommy sayang sgt.Korang la harta mommy.





 Dlm 2 minggu sblm nie,adik dah stat meniarap
 Dah friendly ngan camera skrng






Perkembangan Afrina Syazwina 

Dah pandai meniarap 5bln ++
Suke menjerit jgk ni
Kdng2 pandai buat muke sedih
Bila tgk abg die terlebih over acting,die akan perhati kan je gelagat abg amie tu
Klau baring sblh abg amie,die yg tarik2 rambut abg
Sgt manja ngan abah.
Bln lps tmbng dah 6.8kg.
6 bln nie blm tau...




Setakat nie le dl yg mommy ingt,klau ade lg nnt mommy update k.
Ya Allah,ko murahkan rezeki anakku,ko murahkan la rezeki susu yg mengalir dari tubuhku ini supaya mencukupi untuk anakku.amin..amin..amin..


p/s : ingt nak blik awal hari nie,nak p bwk adik cucuk.Skali bos dah p Melaka la pg td.Membe ofis plak 1/2 day.Tinggal aku sorang je kat ofis nie.











new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

Di Promote

11 pengomen
Ade ke perkataan di "promote"??Klau xde,aku nak adekan jgk..hahahha..bleh??ade aku kesah??blog aku..
Sebenarnye nak ucapkan jutaan terima kasih kat blog yang cute nie..lagi2 sejak tukar wall baru..i suke sgt wall baru tu CIK PINKY!!
Nak ucapka ribuan erima kasih coz beliau sudi mempromotekan blog cipisan aku nie kat blog beliau..terima kasih banyak2 yea...nnt promote lagi..hehe..
Korang nak tau blog mn yg sudi mempromotekan blog aku nie..







 PINKY MOMMA



Ni la ayat2 promote beliau...gegirl u..hehe









new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 


klau berkenan klik2 la yea..

Pusat Akuatik Shah Alam

27 pengomen
Cite Sabtu,kan ade larian 1 Malaysia kat sekolah2.Lps HB balik dari larian satu Malaysia,ingtkan xde la p kemana pon.Juz lepak2 rumah je.Mn tau die penat ke.Lgpon mlm tu dah bwk amie n nana p funfair.
So mmg blik tu,HB rehat2 baring2...then tetiba lepas asar,"jom swimming".Best tuu..nak swimming...Coz brape hari sebelum tu,amie asyik la tunjuk toilet ckp nak "wiming"..nak "wiming"aku pon xtau mn le die tau..mayb die tgk nana mandi dlm tab baby,ktorng ckp nana swimming..mayb la kot..aku agak la..tu yg die asyik ckp nak "wiming",nak "wiming".
Klau nak "wiming" je tnjk toilet.
Klau aku tgh mandi pon die dok ketuk2 pintu bilik air       ..."mommy,mommy nak wiming"...hahaha



 Amie xcited..lps smpai2 je swimming pool trs nak terjun.
Amie n Abah je yg mandi,aku malas nak tukar baju..
next time pkai terus dr rumah.
pusat akuatik nie,bukak smpai kul 8.15mlm.
Kat cni ade semua ade,surau semua ade di sediakan.
 Nana pon wat muke sedih je ngan mommy,mintak nak rendam dlm pool..next time k dear..
Ktorng ddk je tgk dua beranak tu berendam mcm badak berendam..hahaha
 




 On the way balik,kto singgah nak cari sandal aku n sandal mommy.On the way dlm keta tu,dua beranak tu asyik la dok ckp best,best,best...bengang mak ko..haha



HB : best x amie??
amie : best..best..best..(paham lak tu orng ckp)bg mak ko hangin yea..hehehe



xpe,next time mommy plak yg ajak abah p.mommy plak yg nak berendam..





p/s : syok cuti2 wat xtiviti mcm nie ngan family kan..




new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails