Exclusive Fully Breast Feeding Done!! 6 Months

Diam x diam hari nie genap nana 6 bulan. Dah semakin membesar gegirl mommy. Lps nie dah boleh mamam yea syg. Secara x langsungnye,bermula la mencari idea kembali untuk resepi baby.Harus selak buku resepi for baby mase beli time amie baby dl.
Mlm td beli epal kat pasar mlm,blik umah HB ckp, "mie,epal nie blh buat puri epal tuk adik" .
Abah pon tau gak yea..gud..gud..coz die pon penah selak2 bace buku tu..hehehe
Alhamdulillah,Nana exclusive fully BF...dan sihat membesar bagaikan juara..Mommy tau adik sorang yg kuat dan bijak.
Walaupon kadang2 mommy xdpt nak pegang adik lame bila tahap kecemburuan abg amie terlebih,tp bile tido mommy ttp peluk adik kan...kadang,bl time adik tgh nenen,abg amie pon nak nenen jgk.Klau nak nenen botol xpe,nie nak nenen adik punye susu.(nenen tek)Ade ke die suh adik die tepi2,bl adik tgh nenen..sabo je le..
Adik nie nmpk manja ngan abah tau,gegirl sll manja ngan abah la kan.Abg amie manja ngan mommy plak.Tp,ape pon mommy ttp syang gegirl mommy jgk.
Dua2 anak mommy.mommy sayang sgt.Korang la harta mommy.





 Dlm 2 minggu sblm nie,adik dah stat meniarap
 Dah friendly ngan camera skrng






Perkembangan Afrina Syazwina 

Dah pandai meniarap 5bln ++
Suke menjerit jgk ni
Kdng2 pandai buat muke sedih
Bila tgk abg die terlebih over acting,die akan perhati kan je gelagat abg amie tu
Klau baring sblh abg amie,die yg tarik2 rambut abg
Sgt manja ngan abah.
Bln lps tmbng dah 6.8kg.
6 bln nie blm tau...




Setakat nie le dl yg mommy ingt,klau ade lg nnt mommy update k.
Ya Allah,ko murahkan rezeki anakku,ko murahkan la rezeki susu yg mengalir dari tubuhku ini supaya mencukupi untuk anakku.amin..amin..amin..


p/s : ingt nak blik awal hari nie,nak p bwk adik cucuk.Skali bos dah p Melaka la pg td.Membe ofis plak 1/2 day.Tinggal aku sorang je kat ofis nie.











new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/ 

klau berkenan klik2 la yea..

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii tomey nyerrrrr!!!!

~aSHa~ said...

semoga susu terus byk tuk adik comey...

eheheh abg pun nak nenen tu ye..ehehe perahkan je

♥MiZz-siHa♥ said...

mrs eady : toceh..toceh..

♥MiZz-siHa♥ said...

asha : klau pam msk dlm botol,mmg die minum punye...kdng2 kau perah tuk adik,bg la jgk tuk abg die..sian..die tgk je..hehe

Suliana said...

comeinya anak dara :-)

sha a.s said...

ya Allah comelnyer. pinjam boleyh?

fazilzura said...

chayookkkk2

PinKy MoMMa said...

bagusnye dapat BF lama..teruskan..
hukhukhuk paling lama pun 3 bulan je..insyaAllah yg ni kalau di murahkan rzeki nak BF slama yg mungkin nnt ;)

fiza said...

Tomeinyaaaa...tahniah sbb berjaya fully BF for 6 months ☺☺☺

~ yus ~ said...

alahai..comelnya dia..

Teringin nak anak pompuan sorang lagi ni..huhu

ieda said...

susu ibu adalah susu yg terbaik dikk .. supaya cukup semua nanti :)

Bionic women said...

comelnya ler nana ni..geram nak picit2 pipi dia..

Dhiya dulu lepas 6 months eily bagi puri buah ngan puri sayur lecek ngan susu ibu...lepas 8 months baru bagi bubur..bagus start nan buah n sayur dulu, bagi usu dowang proses slow2, macam nasi tu karbo so berat sangat kan???

eB ezrin said...

alhamdulillah... makin comei g2 ;p

AdanyaKauUntukku said...

thumbs up...

chaiyooookkkkk...
teruskan sampai 1 tahun plak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails