1st movie with kids





Nie le cite yang ktorng tgk ms dpt tiket free nuffnang hari tu..
Hari tu mmg mommy amik AL...p settle ape yg ptt kat LHDN ngan abah,bdk2 tinggal kat umah ngan tipah.Susah plak nak bwk dak kecik 2 orng kan.Pastu settle trs p office nuffnang yg cantek tu..nasib baik la jmp.
On the way blik,abah trs plan nak tgk wayang.Mula2 ingt nak p 2 orng je.tp,kesian plak tinggal hero n heroin mommy kat umah tu smpai mlm.So we all decide blik umah dl.Bwk je amie n nana.Abah mcm x confident nak bwk,takot amie xnak dok diam.So,tawakal je la..pas maghrib trs p AEON bukit tinggi yg sekangkang kera je dr umah..
Disebabkan bwk dak kecik,so harus la kena tgk cite yg bersesuaian yea...1st selection ingt nak tgk HOP,tp lewat sgt plak.So kt pilih je la RIO...tu pon tanye dak kat kaunter tu cite nie lame ke x..so 9.00pm dah msk wayang.Weekdays kan time tu,xramai la sgt.
Ms 1st msk tu,screen x on lg,so amie mcm xnak ddk diam jgk.Bl dah nak On screen,abah bwk amie kuar coz abah kt takot amie terkejut bile tetiba je ade sound kuat...hahahaha..tp,mommy dgr suara amie nangis.Rupenye die xnak dok luar.Die nak dok dlm.
Die sgt la behave dok lam wayang tu.Muke teruja pon ade bl screen tu dah stat on.Mayb dlm hati "besar tv nie,kat umah nape tv kecik je.."hahaha
Nana pon sgt la baik,die pon xtido,tgk skali cite RIO tu ngan tekunnye...coz cite kan ade lagu2 skali.
Amie ddk ngan abah dr ml smpai la hbs cite tu,mmg xberbunyi pon..kusyuk btl 1st time tgk wayang.Nana ddk ngan si tipah..so mommy dpt la tgk wayang gembiranye setelah sekian lame x menonton wayang...hehehe
Cite tu hbs sblom kul 11.Ok la tu.Bile tanye amie,seronok x???die jawab "conok!best2best.."smbil kembang idung..hahaha

1st tiket wayang Amie n Nana..
So,ade balance 1 lg tiket,mommy dah janji nak belanja abah tgk Kongsi..hehe
esok 1st tayang kongsi...


sinopsis Rio :


Film animasi komedi RIO akan rilis pada 8 April 2011.Film dengan teknologi 3D CGI adalah hasil kerjasama Blue Sky dan Fox yang ingin mengulang sukses seperti film trilogi Ie Age.

Film Rio ini bercerita tentang Blu, burung kakak tua aneh dari Minnesota, yang memutuskan untuk melakukan petualangan ke Rio de Janeiro.

Rio berseting di kota Rio de Janeiro dan hutan-hutan di Brazil. Film animasi komedi dan petualangan ini di pusatkan pada tokoh utamanya yaitu Blu. Blu merupakan seekor burung kakak tua jantan langka yang mengira dirinya adalah yang terakhir dari rasnya.

Namun perkiraannya itu berubah ketika dia bertemu dengan burung Blu betina yang memiliki ras yang sama dengannya.

Tapi pertemuan mereka bukanlah cinta dipandangan pertama, karena pertentangan karakter Blu yang perkotaan serta takut terbang dan Jewel yang mandiri dan suka terbang. Tapi bersama-sama mereka menjalani petualangan yang mendebarkan, dan saat itulah mereka belajar tentang makna persahabatan, cinta, keberanian, dan keterbukaan.

Para pengisi suara di Rio adalah Neil Patrick Harris, Anne Hathaway, Rodrigo Santoro, George Lopez, dan Jake T. Austin.


Genre: Animation | Adventure
Cast: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, George Lopez, Kate del Castillo
Director: Carlos Saldanha
Writers: Don Rhymer
Studio: 20th Century Fox





p/s : nnt nak bwk amie n nana tgk wayang lg la..


klau berkenan klik2 la yea..

20 comments:

norhidana said...

msti sonok kan budak2 tuh... alah akak pun kadang2 layan gk cite2 katun kt wayang nih... cite mat salleh nih selalu katun2 pun msti ada pengajaran dia

sha a.s said...

seronok yer...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dpt ntn wayang bersama Family..ktorg ni slps dh ada anak..mmg x pernah lagi masuk pawagam..takut nk bawa Qis..sebab Qis ni x leh dgr suara yg besar mesti ketakutan nangis..huhu..sabar jelah..tunggulah dia besar skit.. :)

Bionic women said...

kita tgk rio kat bukit tinggi kul 9 malam gak..minggu lepas..hehehe

zureen @ mama said...

Salam ..terima kasih sudi berkunjung..Anak2 kak zureen pun dah lama berangan nak tengok cerita burung biru ni(blom berkesempatan )..mesti best ceritanya ..:)

PUANSTOBERI said...

wah..conok yea amie tgk wayang. nati ajak mummy pegi lagi yer. tgk kungfu panda lak. teheheh
Akak da beli tiket pun utk kongsi, tgk jumaat nati. huhu :D

Heidi Shafiq said...

mcm menarik.. :)

rara pinkmafia said...

heheheheh mst dorg suke kan.mst cite kt kwn2 dorg =)

puanbee said...

wah seronok nih dapat tiket puanbee tk pernah rasa lagi hee...

eB ezrin said...

lor, nih yg mula berkira2 nk gi tgk wyg nih... adeiii

♥MiZz-siHa♥ said...

norhidana : ye la...lgpon kartun diorng cantek kan

♥MiZz-siHa♥ said...

lily : xpe..bl cd tgk kat umah pon best..hehe

♥MiZz-siHa♥ said...

sha : syok...best kt amie..

♥MiZz-siHa♥ said...

zureen : tgk zu..best tu..mesti diorg sk tu..

♥MiZz-siHa♥ said...

eily : ye ke??kt tgk ujung bln hr tu..lo..kat bkt tinggi ke??dkt sgt la tu kat umah kt.

♥MiZz-siHa♥ said...

rara : suke2..tp,blom bleh cerita la rara...kecik lg..

♥MiZz-siHa♥ said...

heidi : menarik2

♥MiZz-siHa♥ said...

puanstobeti : lg pg td try book xbleh la kak kat tgv..dah janji ngan hubby nak tgk kongsi hari nie..sian die..hehe

♥MiZz-siHa♥ said...

puanbee : tgk la kak...menarik..ari nie kuar kongsi..hehe

♥MiZz-siHa♥ said...

eb : tgk..jom kt terjah wayang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails