Akad Nikah dgn Asap

Cuti sekolah yg lepas,abg aku telah selamat menlangsungkan perkahwinannye dgn gadis pilihan beliau.(cewah)..hehe..Akan aku wat n3 skit2 yea.Coz syg gambo bnyk,rugi la klau x di tempekkan kat cni kan.Nikah 5hb Jun 2011.Standart cuti sklh kan.Aku dl pon kawen time cuti sklh.Dah time cuti sklh je yg mak aku free skit dr time yg lain.So,4hb ptg ktorng dah gerak balik Melaka.Turun2 je highway plus dr elite,mak oi jem nye jln.Ape lg,trs la ajak hb singgah nilai 3 dgn alasan jem le..hehehe
Smpai Melaka,tgk2 makcik2 n cousin2 tgh prepare kan hantaran n bilik tido.Biasenye bilik tido pengantin lelaki kan simple je.Jangan xtau,bilik tido abg aku mcm nak bilik tido pengantin perempuan.Biasenye bilik tido pengantin lelaki kan simple je.Mmg dr wedding aku hantaran n bilik pelamin mmg ktorng akan wat sndr,xpenah tempah2 hantar kedai.

Hantaran dr pihak lelaki

Ktorng bertolak lepas asar dlm pkl 6pm.Singgah kat Masjid Gemencheh tuk solat maghrib n siap2 pengantin coz nikah lepas Isyak.Hujan mmg lebat la time nie.Alhamdulillah la,bl smpai umah pengantin perempuan tu,hujan dah reda.Tinggal rintik2 je.Ye la,aku kan bwk anak kecik.Sian la plak,hb dah ckp,klau hujan lebat lg,alamatnye aku tungu je la dlm keta.hahahaha...
nak di pendakkan cerita,mase nak akad nikah tu,sementara dgr juru nikah ckp2,asap punye la banyak.Mmg ktorng semua berair mata la bkn sebab sedih,but coz asap dr dapor.Masa nikah tu diorng tgh masak.Kat cna masak gotong royong.Masak guna dapor kayu tu ko!!!Tmpt masak plak,dkt je la ngan tmpt ktorng ddk.Mmg ngan pengantin2 lg sedih coz asap tu..aku ingt abg aku tido mase juru nikah tu baca kan akad,coz tgk die tunduk je...hahaahha..rupenye die kate,mata aku pedih siot..hahahaha


 Mas kawen
 Ni tgh feeling2.
 Tgk ibu aku tgh lap air mata..br pas feeling..hehe
 Baju biru tu dok diam2 yea..awak dah lepas..hahaha
 Time ni tgh dgr juru nikah baca akad(btl ke akad) lupe la..hehe
 Mase akad nikah..2 kali
 Ade firework lps selesai je lafaz sah nikah..hehehe
 Alhamdulillah,dah lepas..senyum ko bang eah..
Jadi isteri n suami yg soleh n solehah yea...amin.

Congrates to both of u yea..

Pas nie nnt klau dah ade baby,hbs la amie..xdpt la amie ikut pak long naik car.hehehe..amie klau blik kmpng,mn je pak long die p,mmg ikut je la..pas nikah,ade mlm berinai plak..next k..




p/s : nmpk x gambo semua kabur...asap le...
p/s : Selamat dah abg aku.Dah ade 2 menantu ibu aku.Sblom nie hb aku sorang je.Skrng nie tinggal adik2 aku je...hehe..





new collections from..jom singgah2 cuci mata..cantek2.. http://amienanacollections.blogspot.com/

klau berkenan klik2 la yea..

6 comments:

mummysyafie said...

taniah untuk abang awak dear..

bab feeling² tu semua orang rasa kan. dulu waktu nak akad bukan main maintain ready..once dah selesai akad..menangis gak ..huhuhu...

NM02 said...

lepas pak iman kata sah, terus bejurai ayaq mata. syahdu sedu sedan masa tu kan.. teringat plak kenangan akad nikah dulu. ciwek beriya sangat sebab akak ngan hubby memasing anak sulung. so family memasing baru merasa melepaskan anak, memasing emosi giler2.. termasuk lah kami. hahaha... kelakar. mak andam dah pesan jgn beriya nangis nnt make up cair. maner leh tahan kan nok. hehehe

Fieza79 said...

alahai sian nya penganten akad nikah dlm asap..tambah kan air mata..hehee

rara pinkmafia said...

bile pas nikah mst feeling2 kan kan.hee.seday.

~ yus ~ said...

Selamat pengantin baru buat abang ziha ya..

norhidana said...

time cuti sekolah ngn musim kawin mmg sgt sinonim hehehhe...
masa tu lah berebut2 org nk wat majlis kawin...

itulah gambar nmpak cam blur2 rupenyer sbb asap... alahai
apa2 pun tahniah tuk pantin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails