BE dan iklan CPC

Semalam mommy ade n3 pasal 5 BE skali gus..sblom nie blog mommy nie dah lame la xdpt BE..tetibe check semalam ade dpt 5 yg baru...
yang pertama pasal status geli-geli tu dah terjawab...mayb sebab mommy ade daftar ngan advert..so skrng dah nyah kan dr blog nie..
skrng dah setia pada cik abg nuff sorang je..
tapi,yg menjadi musykil skrng nie,mengikut kt Cutemum, yg tu bukan BE,tp iklan CPC..
Ade sape2 bleh explain x,ape iklan CPC tu..dan ape beza BE ngan iklan CPC tu..
klau btl la tu iklan CPC,mksdnye mommy xpenah la dpt BE dr nuff,cm selame nie dpt iklan CPC je la..(tp,iklan yg running kat blog tu mcmana plak)adush!!pening2 wat muke blur xpaham...
mmg xbrape nak expert sgt ngan cik abg nuff..
ptt la lmbt earning mommy nak naik..coz ciput2 je yg dpt..
PLEASE!PLEASE!PLEASE!
explain to me..!!!atau mommy ade terslah setting ke??
klau btl la xpenah dpt BE,cik abg nuff,kesian la kat mommy,berila rase simpati mu itu..huhuhu..(wat muke sedih jap)


btl ke nie iklan CPC je...
bkn BE???please help n explain me??



 nmpk x comment dr cutemum tu..
please cutemum explain kat mommy yg blur bab nuff nie..



p/s : orng lain semua dah bnyk BE..mommy satu pon xde lg..huhuhu..sedih..
tp,xpe...berblog nie dpt mengenali rmai kwn2 br..

klau berkenan klik2 la yea..

18 comments:

PUANSTOBERI said...

ha..smlm lupa nk ckp yg tu kat Siha.
CPC tu kempen. dia jangka masa tak lama. Tp kalo BE - dia statik lama kat blog kita. Kadang lebih sebulan. Yg tu kalo org tak klik pun dpt income, kalo org klik dpt la lebih sket.
Cena nak dpt BE? leh google dan tgk otai2 lama explain.
Salu Nuffnang bagi BE pada yg ada visitor 100/day dan ke atas. Biasanya la. tp kadang kalo kita konsisten menulis, hehari ada entry ada gak dia bagi.

So, itu lah secara ringkasnya. Harap jelas kut???

Cute MuM said...

cuba tengok gambar kat entri ini..

http://mamiuyun.blogspot.com/2011/01/my-1st-cashout-from-nuffnang.html

ada table pendapatan terumpuk (BE), pendapatan Meter (ME), Kempen (CPC)..

kalo tau pasal apa itu BE, ME & kempen, cuba baca link nie..

http://damiaqish.blogspot.com/2010/11/info-nuffnang-tentang-ape-tu-unique.html

Harap dapat membantu..

AdanyaKauUntukku said...

itu CPC rasanya...
setiap blog akan di beri cpc and akan dapat $$$ kalau ada yang click..dia update every week kot

rara pinkmafia said...

erk.komen rara pon ada =)

hmm yelah.kalo BE rasanya yg dpt duet tu kak.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rasanye..itu mmg CPC..bukan BE..
CPC ni dia kira..bila org klik baru ada income..btullah cam Cutemum ckp tu..nk terangkan lebih2 kita pon x seberapa tau.. :)

Ye btullah..kat blog kita pon slalu jer iklan tu menari2..tp bukan BE.. skrg ni kat blog lily tinggal 1 jer BE tgh running..yg lain dh jadi ME..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

huhu x abis lagi mommy ni pening pasal cik nuffy ;)

kita kena menuntut ni hehe

Fieza79 said...

betul la..rasa nya tu kempen je...bukan BE..tkpe nnt2 ada la tu...kita pun dh lama tk dpt BE..huhuu sedihh..

MrS. F!zA said...

aah eh dia tulis pon CPC..tk pnh lak dpt gitu.. yela kot tu ckp cute mum

zaidah said...

zai pun tak tahu....sebab tak pernah dapat BE...selalu tengok orang aje dapat BE....

HonEyBuNNy said...

hehe...sama la...

ila pun xfaham semua tu...tapi buat2 faham ja...ngeh3,;..

ajumohit said...

saya pon tak penah dapat BE, iklan CPC je...hehehhee

mamalieyna said...

dah lama tak dpt BE...after cashout 2x nuff...skrg akaun pun lmbt je gerak..hu~

taktau sgt psl ni..tapi kalau BE, akan tertulis kt atas kolum jadual tu.. BE (Buffered Earning) ^_^

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kalo Iklan warna merah tu bukan BE tapi tu iklan promosi kalo ada sape2 yang beli pakey kat iklan tu thru blog ni, so siha akan dapat RM, iklan BE akan terpapar pada akaun Nuff, BE akan dikira daripada Unique visitor, berapa ramai yang singgah blog siha then time tu iklan BE menari2 so dapat la earn dari situ, nak kan lebey jelas pasal BE ni leh klik2 link kita kat bawah ni k
http://damiaqish.blogspot.com/2010/11/info-nuffnang-tentang-ape-tu-unique.html

b a m b a m ' s said...

dah xnk amek tahu pasal nuffnang nie..merajukkk~! huhuhuhu

puanbee said...

kalau BE tu dia tulis BUFFERD EARNING DALAM BAHASA MELAYU DIA TULIS PENDAPATAN TERUMPUK biasanya ler..hehe itu bukan BE ler..

mummysyafie said...

sori la dear, nor pun kurang faham pasal ni. apa yang nor tahu..hujung bulan cash cek je. kalau orang lain sibuk ngan BE, nor plak sibuk nak wat entry..nanti kalau dah tahu info sebenar nor share k

eima said...

BE die akan letak dlm column Buffering Earning

Bila BE dah bertukar jd ME(meter Earning) cukup tempoh

klu CPC slalu nye dlm kempen la ..
CPC tu cost per click, tiap kali org click kite akan dpt earning la....
slalu nye CPC ni ade masanya die akan muncul kat blog... tp aku dah lupa ...hehe


klu salah sila betuikan aku ...
sbb aku pun tak penah ade BE ...hahaha

Mamachia said...

samalah kita, akak pun tak faham semu tu, yg tahu berblog saja, orng cari duit aku cari kwan banyak2 hehhehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails