Ala-ala Raya


Walaupon dah nak basi, aku ttp nak cite jgk bab raya nie..hehe.blh x??blh la blog aku sndr..ade aku kisah??
Tahun nie ktorng beraya kat Ipoh..kmpng hubby..dah 2 thn beraya kmpng aku Melaka,nie tn pertama beraya kat Ipoh..
(maklom la,thn pertama mmg aku mng undi,thn kedua plak bersalin kan amie..so xdpt nak di elak la)
Raya thn nie mmg cuti pnjng la..Selasa mlm ktorng dah bertolak blik Ipoh..kire 2 hari sebelom raye dah smpai kmpng,smpai la raya ke-3(Ahad)..
So layan je la gambo yg xseberape nie..

 Gambo kami berdua je..
(Thn nie xde gambo raya kami ber-4)
sedih btl..
 Sengeh je anak mommy nie
My MIL

 Kaum Hawa je
 Amie n K.Dania
Shayaaaangg mommy
Raya ke-2
Umah cousin hubby


Dah la thn nie 1st raya ber-3 ngan amie,tp kami xsempat nak ambil gambar sekeluarga seperti sebelom2 nie..
Nie pon bergambar bile dah petang,coz pg xsempat nak bergamba dah kuar beraya..
Tu pon kaum hawa je yg bergamba,yg kaum lelaki semua dah melepak..xlarat dah,coz bnyk rmh yg ktorng p(bengang pon ade..merajok smpai ke mlm ngan hubby)huhuhu..nasib baik cepat pujuk..
Sebenarnye bnyk rmh yg kami p beraya,tp xde bergambo pon,tu je satu rmh yg kami bergambo,tu pon mase raye ke-2 rmh cousin hubby.Nasib baik tuan rumah yg request..(segan la plak nak bergambar kat rmh saudara mara hubby,nnt di kata giler gambo plak..malu mak ai!!)klau kat Melaka rmai je cameraman yg blh di suruh..hehehe..



 
p/s : sgt suke tailor kat kedai yg jahit baju melayu hubby n amie..sgt cantik dan kemas jahitannye..
Baju aku mmg dr dl tempah kat kedai tu.Tp,tuk baju melayu n baju perempuan adalah tailor yg berlainan.Butik tu mmg pentingkan kualiti..bj yg siap di jahit xperlu di iron balik..ambil siap dihanger n bersarung plastik lg..sgt mementingkan kualiti..harga pon berpatutan...coz tu aku suke tmph bj kat ctu

3 comments:

e.l.i.z.@ said...

lawa la baju raya awak! k.eli suka =)
tudung tu shawl ek?

heheh menang undi ek? boleh plak main cabut undi :P nasib thn ke2 bersalin, dapat beraya kt kg sendiri lagi heheheh

♥siEha♥ said...

tq k.eli...hsbnd dgr mst die kembang,coz lps kawen nie,klau beli kain die le pengomen setia...
a'ar..shawl..murah je rm8 hengget..hehehe

tu yg best tu..dua thn dpt raya kmpng sndr..thn nie pon die komplen nak raye lame skit kat kmpng die..
xblh2 kena bg adil..xdi persetujui..hehe

♥siEha♥ said...

tu baju tuk mak butung k.eli..hehehee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails