Seditik Jem

4 hari bercuti balik kampung,xsempat nak buat autopublish coz Jumaat EL...blog dibiarkan kesepian 4hari..cuti2 plak blik kmpng,xkan nak update blog..hehe
Sampai dari Ipoh pkl 1am mlm td..8jam dlm kereta stuck jam..sellau 3jam je dah smapai..nie mcm jl;n jauh je..
bayangkan kami dari Ipoh pkl 5ptg..mmg teruk la jam..sabo je la..nasib baik anak2 xmeragam...perut pon mmg dah lap,luckly mommy dah standby roti n air dlm keta..
Yang bestnye tgh2 jam,si amie plak melepas,bau semerbak satu keta..terpaksa berhenti hentian sebelah je..semua hentian pon ramai orng..Lepas dah settle semua,ktorng pun gerak semula ke Klang..tetiba dgr si adik plak melepas kan hajat dlm kereta...baik punye bunyi..hehehe..sabo je la..dgn jln yg jam..jauh lg nak cari hentian,nana plak dah x tahan geli..asyik menjerit je mntk bersihkan.Terpaksa bersihkan dlm keta..mmg klau kemana2 baby wipes dan keperluan anak2 standby je..samaada Syahmi atau Nana,keperluan mmg ade dlm keta..dah ade anak2 nie,keperluan dan keselesaan anak2 harus di utamakan..baru la lancar perjalanan.Sampai Klang trs singgah mkn,nak mkn kat R&R pon xlalu coz ramai sgt.Sampai umah trs kuar kan brng2 msk bilik tetamu je...pg nie br si tipah mengemas membasuh...akibat lambat mkn smlm,pagi tadi mommy gastrik sakit perut sampai luahkan balik ape mkn mlm td..,terpaksa jugak la ke ofis.Pkl 9.20am br mommy msk keje.Dah 4hari cuti..xkan nak smbng cuti lg..hehehe.Ikutkan hari mmg nak rest je..hehe

nie le dua budak yg melepaskan hajat dlm keta sewaktu jem..keke



p/s :walaupon jln jem teruk mlm td,tp mommy dan abah ttp gelak dan tersenyum dgn teletah kaian berdua..kerana amie n nana la penghibur kami



klau berkenan klik2 la yea..

24 comments:

mamalieyna said...

pheww...penat tu....tu la penangan balik kg time public holiday kan..jam tak dpt elak..hu~ seb baik anak2 ok je, melepas tu perkara biasa..janji ada spare keperluan yg sepatutnya..hehe..

selamat bertugas~

MRS. K said...

dah agak jalan mesti jam.. sebab tu tak balik taiping.. lain minggu lah baru balik..huuhuhu..

sha a.s said...

alorhh comel jekk...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ahahahaha ada bau doyan tak?
adoii kesian dia msti skt poyut yg x boleh nak tahan2 dah..

adik cumell la..penggeli rupanye..
nsb baik kecik lagi.leh besar kt dalam kete je ye dak..

kalau x, kesian mama dia..kena berenti lg ;)

fazilzura said...

zura cuti2 msia kali ni xg jauh pun.. paling jauh pun muor tu pun balik hari psl dh tau dh , kalau gerak ke kl ari senin mmg bernanah le dlm keto .. so senin tu lepak2 di kl je...
dgr gak kengkwn dr kedah , sume smp kl kul 1-2 pagi...aduyai pehtu tody masing2 bluessss je mood

NM02 said...

yu, apsal ai cek follower yu, ai takde ek? kan dah lama ai follow yu? so ai follow yu balik le hari ni. hehehe

AdanyaKauUntukku said...

anak-anak mmg penawar duka......
kadang-kadang dia org juga selalu buat ibu jadi hantu kak limah kan kan kan :)

Suliana said...

nasib tak balik kg time ni. hehe.. klu tak, mmg berarak sama la jem hway utara selatan tu :-)

ieda said...

hahahha mummy daddy dpt bau yg semerbak yee ekkeke

Jiejah @ Iza said...

heehhe comel jek budak berdua tu pakat melepas dlm kereta yer ?

MrS. F!zA said...

lor jam truk ke..seb baik tk blk kpg..serik dah jam raya cina baru ni..dhla 2,2 sakit perut ngan hubby..hahaha

eB ezrin said...

uit... ipoh? kat maner tuh?... alahai.... satu kg la kiter eh?

♥MiZz-siHa♥ said...

mamalieyana : btl tu..dah lame x kena jem trk mcm nie..dah la lame xblik kmpng hubby tu..
smpai die kt,lain kali ct xyah blik kmpng la..kt blik time x cuti..xramai orng..hehehe

♥MiZz-siHa♥ said...

mrs.K : nasib baik mrs.k xblik taiping..klau x mereduk jem la..

♥MiZz-siHa♥ said...

sha : comel kena bau wangian amie tu..keke

♥MiZz-siHa♥ said...

mommy pinky : nasb baik xmkn doyan..klau x bau doyan je la..
ye la..xblh nak tunggu dik nana..die xtahan dah..dah rengek2 nak suh bersih kan jgk..

♥MiZz-siHa♥ said...

faz : btl tu faz..nak bgn pg g kj pon mals je...akibatnye lewat msk kj..

♥MiZz-siHa♥ said...

nm02 : xsure la u..xpe follow balik..nie check dah ade dah..tq ya follow

♥MiZz-siHa♥ said...

AdanyaKauUntukku : yea..yea..btl...btl..

♥MiZz-siHa♥ said...

su : btl..btl

♥MiZz-siHa♥ said...

k.ieda : semerbak harum k.eida

♥MiZz-siHa♥ said...

iza : kekekekeke..

♥MiZz-siHa♥ said...

fiza : klau time2 ct mmg jem la fiza..

♥MiZz-siHa♥ said...

eb : ipoh tu kmpng hubby...kat manjoi.eb kat ne??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails