Ada sendiri nak jugak yg lain.

Anak oh anak...budak2 biasala,walaupun dah ada sendiri,bila nmpk je trs terjah tempat tu..xkan mak pak nie xnak bg plak kan..bukan nye mahal sgt pon...xbg nnt,bergolek teriak kat ctu,lg payah ko nak handal(tp,stkat nie,alhamdulillah,amie xpenah la wat perangai cam tu lg)..so layan kan je la...Ptg Isnin sblom ct wesak hari tu,HB bwk la anak-anaknye kuar bersiar-siar(dah tentu la mommy die ikut skali)..."dah lame xbwk bdk2 nie jln"....almaklum la,cuaca xmenentu skrng nie,nak2 pd kami yg ade anak kecik nie...bile plan nak kluar je,tup2 ujan,cancel!!so,bl ptg tu tgk cuaca ok skit,bwk la bdk2 nie jln2,dkt2 umah je..lps mkn kat mee brahim port klang trs ke Giant Bukit Tinggi,layan amie main playground kat dlm tu,tetiba nmpk nie,trs berlari ke ctu nak....padahal dah ade sendiri kat rumah,tiap2 ptg dok main depan umah.Nak tau ape??
































Nie die!!!(ikut kt amie)

 Cute je scooter nie.
Amie pandai handle sendiri klau main moto or keta nie,xpayah mommy n abah nak handle gn remote.Ok la,tuk budak 1thn 8bln.Ade yg dah 4,5 thn pon still tgk parents diorng handle gn remote.
So,we all juz monitor je mn die pergi.
 Nak wat peace!!
10 minit RM5
Bdk2 mn cukup 10mnt,paling koman kopak abah RM10-RM15 hinggit..
janji anak2 happy le...
Padahal mak pak dah sediakan yg nie..

























Blue moto for amie!!tiap2 ptg ronda depan umah







bkn je yg tu..




















keta pon dah sediakan...hahaha
Nie present beday amie 1 tahun .




p/s : bl anak2 happy,sihat mak pak pon senang hati kan..





klau berkenan klik2 la yea..

17 comments:

amirah said...

sama la..agaknya sebab takde kete ngan moto kat shoping kut..anak saya, smp guling2 nak naik padehal kat rumah tak heran pun

Fieza79 said...

mcm tula bdk2..dh ada kt umh tp kt luar nk gak main..sekali sekala nk perabis duit mama dn abah..hehe

alyyani said...

wah, complete transport dia... :)

NM02 said...

wow!!! motor baru ker?

rara pinkmafia said...

hehehehehe kecik2 dh ada kete sendiri.dasyattt amie.hehehe

sha a.s said...

comelnye...pinjam boleh? ehehe

fazilzura said...

wah meriah amie dpt hadiah yg gempak2 tu ..

mekchu said...

scooter ada, keta ada.. lengkap.. ini cepat boleh dapat lesen ni.. hehe

ieda said...

ermm anak2 akak suke nie .. cume yg sulung tuu x lah naik ekekke ..
smlm baru kami ke mall yg ada motor mcm nie dikk
dia naik dulu sblm mkn mcD tuu huuhu
anak2 kan .. penglipur kita jugee :)

LYAfrina said...

BUDAK2 HAPPY LA BLH BWK MOTOR SENDIRI..BIASANYA Y ASYA SELALU NAIK Y BINATANG TU...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya banyak menan dia...kak balqis nak pinjam boley

Cik Wanie Ghani said...

kalau wnaie masih kecil lagi,
tentu2 nak main jugak tue,
hihihihi...

zaman dolu2 mana ada semua tue,
hihihihi

AdanyaKauUntukku said...

wahh bagusnya...beli dua2 tuuu

anak sulung akak tu..
kalau gi mana2..jumpa benda nieH
mmg tak sah tak naik
kang monconggg je tak bg naik

MamaYatie said...

dah ada kat umah..patut la advance..terkejut juga bila kata amie pandai handle remote sendiri..hehee

nadia ar-rumaisha said...

excited betul dia dpt men...muke penuh keriangan tuh.....hihihihi

.::Lynn::. said...

orang punya lagi best... hehhee

mummysyafie said...

abang n wawan kalau jumpa benda alah ni mmg wajib singgah. mummy nya layan je lah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails