"Kek Coklat"

Bile tgh mengantuk, tgk pic2 dlm album.Jumpa gambo kek nie,baikla wat n3 pasal nie sebelom die lapok lebih lame lg...
Ntah berape minggu yg lepas punye cerita...
Encik hubby request nak mkn chocolate cake.
Ceritanye coz ade one day tu ktorng p mkn kat Auntie Juliet Kota Kemuning.
So dessert yg cik hubby amik ialah chocolate kek with aiskrim..mahal ko,1 slice kek n aiskrim vanila RM6.50..(kecik je pon) tp,cik amie pon suke jgk..
Bila mkn hubby pon ckp,same je kek yg mcm mommy buat..so die pon request la ngan isteri tersayang nie mintak dibuatkan chocolate cake.
Kebetulan barang2 pon ade kat rumah, juz beli butter and aiskrim vanila je..ok la tu!hehehe
 
Nie je yg ade gambo kek, selepas siap dimasak, tp blm di topping ngan coklat cair...
Lupe nak snap yg ade letak aiskrim...

Try la kawan2, sedap kek coklat nie mkn ngan aiskrim vanila.




p/s : bila la nak buatkan bread pudding plak nie..hubby dah request gak tu..

3 comments:

MrS. F!zA said...

dh 2tahun kawin tk buat2 lg kek coklat permintaaan suami..aduiii.. rasa bersalah pulak.. huhu

~~@lyci@~~ said...

oh, sedap sungguh nmpak kek coklat tu.. godaan2..

♥siEha♥ said...

fiza & aly : lps nie leh la buat..sonang tu..dah siap mkn ngan aiskrim vanila...best..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails