"Giant vs Tesco"

salam salam semua...<3

dah petang br dpt update blog nie...kat rmh mmg xsmpt nak update pun..nie nak cite n tanye pendapat uolls la...blogger-emoticon.blogspot.com

semalam aku n Cik Hubby n my Little Prince p la beli barang2 dapo tambah ape yg kurang..
kami p dkt giant berdekatan dgn rumah...mmg menjadi aktiviti bulanan kami utk beli barang2 dapo...begitu juga dgn u olls kan??
tp,yg menjadi satu kemusykilan:17: di sini adalah...korang tau ke antara Giant n Tesco mn satu yg lebih murah???

so smlm ktorng p Giant seperti bln2 sebelum nie:naikmoto:...bl kat counter kire2..tit..tit..tit......RM2++...waa..mcm xcaye je..mcm mahal je...hahahaha...:what:
padahal xde brng yg besar2 pun sgt...
mcm last month kitorng p beli kat Tesco coz ms tu ujan..Tesco klang ade roof parking
bl difikir2 kan,beli kat Tesco lebih murah...br RM1++...lg bnyk brng..termasuk sabun basuh,softlan,beras,minyak,brng kering,frozen n mcm2 lg...(semua pack besar okeh)?
kat giant smlm cm brng2 kecil je coz brng besar bnyk lg coz aku mmg sll beli yg besar terus blh pkai lame skit xyah la nak beli tiap2 bln....so cm tmbh skit2 je...tp,mcm MAHAL plak rasenye...ape pendapat u olls??ape yg u olls rase??bl smpai umah smlm aku n Cik Hubby fikir2 Tesco lbh murah la....Betul ke??:10:








5 comments:

~eZmALiZa~ said...

yer..tesco is the best choice..!
(^_^)v

♥siEha♥ said...

ye la..kite pun rase cam tu..sblm nie cam xperasan..

♥S@R@♥ said...

sblm ni sara memng selalu shoping kat tesco..
tp klu brg basah harga murah tp xfresh..

tp bila tau tesco penyumbang kpd yahudi..so rasa cam xsyiok je..

sara duk bujang so sush gak nak buat perbandingan harga..
tunggu lah dah khwin nnt..hehe

admin said...

nak buat perbandingan tu kena beli brg yang sama la, baru boleh compare apple to apple(eh bukan bei apple pun?) tapi memang certain barang kat satu tempat tu lagi murah, kalau dua2 dekat dengan rumah takpe la. kalau satu dekat satu jauh tu kena ambik kira jugak kan?

-eiman-

♥siEha♥ said...

sara : siha mmg xbeli brng basah kat tesco..sll beri kat pasar je..beli barng kering br kat tesco..btl tu.dah kawen nnt br tau..

eiman:siha leh perasaan coz dua2 tu mmg dekat ngan umah pun..sll je la ke tesco n giant tu..heeheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails